Czy zdarza Ci się mieć problem z ugotowaniem
jajka na miękko / średnio miękko lub twardo - dokładnie tak jak potrzebujesz?
Gotujesz zbyt długo/zbyt krótko?
Jest na to rada! Wystarczy użyć
jajka-minutnika wrażliwego na temperaturę.
Włóż minutnik
do garnka razem z jajkami (zaleca się, aby jajka i minutnik miały tą
samą temperaturę wyjściową) i obserwuj jak zmienia kolor podczas
gotowania!
Czerwony kolor powoli zanika do środka
tworząc "żółtko", a na obrzeżach minutnika pojawia się biały kolor, jak białko
jajka. Im dłużej będziesz gotować jajka, tym więcej białego koloru pojawi się na
minutniku co oznacza, że jajka bardziej się ścinają.
Specjalna
podziałka na minutniku wskazuje do którego momentu gotować jajka, aby uzyskać
odpowiednią twardość:
SOFT - jajka na
miękko, MEDIUM - jajka średnio ugotowane, HARD
- jajka na twardo.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.